Slaapkamer 400 2

Johan van Ruiten:

Ik ben de vijfde generatie ondernemer/boer op dit bedrijf. Van oudsher zijn we een echte veehouderij, maar we hebben ons inmiddels ontwikkeld tot een multifunctioneel bedrijf. Ik vind het ontzettend leuk om gasten mee te nemen in de geschiedenis van onze boerderij, te laten zien hoe wij de echte Leidse Kaas maken, kennis te laten maken met al onze dieren op de boerderij en te leren over alles wat met de boerderij en kaas te maken heeft. Ik geniet nog elke dag van deze bijzonder mooie plek op Kaageiland en ik wil onze gasten daar graag van mee laten genieten.

Sandra Kloppenburg

Als geboren en getogen Monnickendamse ben ik, samen met kat Pallas, na drie jaar woonachtig te zijn geweest in Noordwijk eind 2014 op de boerderij op Kaag terecht gekomen. Ik was vaak in de weekenden te vinden in onze kaaswinkel. Begin 2016 heb ik de stap genomen om mijn werk als inkoper op te zeggen en mij volledig te richten op de boerderij en alle werkzaamheden die daarbij horen. Op jonge leeftijd ben ik besmet geraakt met het dieren-virus. Mijn lievelings pony stond op een boerderij met koeien en schapen waar ik vele uren doorgebracht heb en graag de boer hielp waar nodig.

Geschiedenis

Familie Van Ruiten boert al sinds 1850 op Kaageiland: een uniek pittoresk eiland op steenworp afstand van de drukke stad Leiden. Op de boerderij, van oorsprong veehouderij, zorgen zij nog dagelijks met liefde voor de koeien die heerlijke verse melk leveren. Met die melk maken zij onder andere de ambachtelijke Leidse Kaas, de enige echte ‘rode’ kaas met ingedrukte sleutels. In het naast gelegen kaasmuseum nemen we je mee in het leven van de boer, een leerzame belevenis voor jong en oud. Op het terras geniet je onder het genot van koffie, zelfgemaakt ijs of een heerlijk broodje met zelfgemaakte kaas van uitzicht over de Kaag. In onze winkel bieden wij een uitgebreid assortiment van onze zelfgemaakte producten zodat het genieten niet eindigt wanneer u de boerderij verlaat!

In 2016 is de Bed & Breakfast De Kaagse Boer geopend. Een modern ingerichte oude koeienstal op onze boerderij waar u in alle rust en van alle gemakken voorzien kunt genieten van alles wat wij op onze boerderij en op Kaageiland te bieden hebben.

Kom leren, beleven en proeven!

Kamerimpressie woonkamer De Kaagse Boer

Online uw bed and breakfast bij De Kaagse Boer boeken